WORKSHOPS

Met je vereniging of vrienden een gezellige en interactieve avond!

Workshops
  • Beter te kunnen presteren in de ring!

  • Te weten waar jij nog punten laat liggen.

  • Te leren om je op de juiste manier voor te bereiden.

  • Met zelfvertrouwen en ontspanning op wedstrijd te gaan!

WORKSHOPS

Via Beter Presteren op Wedstrijd kun je verschillende workshops volgen. De workshops worden gegeven door Grand Prix-amazone en mental sportcoach Malene Nootenboom. Alle workshops gaan over het verbeteren van je wedstrijdprestaties.

Verschillende workshops:

  1. Focus
  2. Losrijden en proeven rijden
  3. Bewust trainen
  4. Mentale fitheid bij ruiter en paard

WORKSHOP FOCUS

 Wanneer je met je proef bezig bent raak je afgeleid door de mensen langs de kant, je bent stiekem bezig met het feestje van gisteravond en je vraagt je af wat je eigenlijk op wedstrijd doet!

Tijdens de workshop FOCUS gaan we eerst op zoek naar onze motivatie om wedstrijden te rijden, maar ook waarom we eigenlijk toch zoveel tijd aan de paarden besteden. Vervolgens gaan we door middel van een balspel aan de slag met wat focus nu eigenlijk is.

Wanneer we duidelijk voor ogen hebben wat we nu eigenlijk willen bereiken stellen we een doel voor de eerstvolgende wedstrijd!

WORKSHOP LOSRIJDEN EN PROEVEN RIJDEN

Herken jij dit? Thuis rijd je de sterren van de hemel, maar in de proef lukt er niks meer. Of met losrijden gaat het nog wel maar zodra je de ring in gaat stopt je paard met lopen? Of ben je juist helemaal onder de indruk van de andere deelnemers tijdens het losrijden dat je zelf niet meer aan rijden toekomt?

Tijdens de workshop ‘losrijden en proeven rijden’ gaan we niet alleen aan de slag met een plan en doelen stellen, maar kijken we ook hoe we naar een wedstrijd toewerken en gaan we aan de slag met ons eigen zelfvertrouwen. Na afloop kun je een wedstrijdschema maken en tussendoelen stellen en weet je op welke manier losrijden voor jou het beste werkt.

WORKSHOP BEWUST TRAINEN

Weet jij wat er gebeurt als je met je paard aan het trainen bent? Wat er in het lichaam in gang gezet wordt?

Tijdens de workshop BEWUST TRAINEN leer je hoe het paarden lichaam werkt, hoe je je paard in de juiste conditie kunt brengen en op welke manier je blessures kunt ontdekken en kunt voorkomen!

Aan het einde van de workshop weet je hoe je kunt werken met een tijdlijn en vanuit een einddoel terug te werken met tussendoelen om zo bewust je paard de tijd te geven om te ontwikkelen.

WORKSHOP MENTALE FITHEID BIJ RUITER EN PAARD

Weet jij wat mentale fitheid is? En weet je hoe je kunt zien dat jouw paard mentaal fit is?

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met ons eigen brein en hoe we de baas kunnen worden over onze gedachten en gedragingen. Daarnaast leren we om ons paard zo te trainen en te vermaken dat je paard echtblij wordt en daardoor ook meer plezier krijgt in de training en wedstrijden.

Aan het einde van de workshop heb je een mentaal actieplan voor jezelf en voor je paard en kun je stappen gaan zetten naar een prestatie met plezier!

Goed om te weten!

De workshops duren ongeveer twee uur;

Maar lopen eigenlijk altijd iets uit!

Het is prettig als de ruimte wat groter is;

Op die manier kunnen we ook wat oefeningen doen waar we die ruimte bij nodig hebben!

Geschikt voor elk niveau;

Iedereen kan meedoen met de workshops als je maar gemotiveerd bent om te leren!