Sportpaarden

De huidige sportpaarden van Malene Nootenboom

BWR Icoon

Icoon is geboren in 2013 in de stallen van Tim Coomans in Oud-Beijerland. Zijn vader is de beroemde hengst Glocks Dreamboy NOP uit de merrie Emorka v. Don Schufro. De moeder van Emorka is de hengstenmoeder Rita Morka v. Jazz.

Icoon wordt uitgebracht in de subtop.

BWR Lennox

Lennox is in het jaar 2016 geboren in de stallen van Hendrik Jan de Wolde in Zuidwolde. Ook Lennox is een nakomeling van de dressuurhengst Glocks Dreamboy NOP uit de ster, preferente, prestatie, sport en prok-merrie Winnie Wirdonie v. Havel. De moeder van Winnie stamt af van de hengst Dillenburg en is tevens de moeder van de grandprix paarden Nimbly, Olympus en Luxform’s Popeye.

Lennox wordt in 2022 uitgebracht in de klasse Z1 en Z2.

BWR Now What DW

Now What is gefokt door Malene in samenwerking met Hendrik Jan de Wolde. De vader van Now What is de (inmiddels geruinde) Freischutz (Foundation x Del Martino) uit de ster, IBOP en PROK merrie Denice die Malene uitgebracht heeft in de sport.

Now What wordt in 2021 rustig opgeleid en zal, vanwege zijn stokmaat, pas in 2022 of 2023 uitgebracht worden in de sport.

Kelly (overleden)

Kelly was het eerste sportpaard van Malene. Ze is geboren in 1992 en op de leeftijd van 28 jaar overleden.

Kelly was een ster sport (dressuur) merrie van de hensgt Elcaro uit een stermerrie van Vasko x Swapp XX. Op basis van haar eerste twee nakomelingen heeft zij het predikaat presatie ontvangen!

Verkocht

De voormalige sportpaarden van Malene Nootenboom

BWR Maestro Mansolein

Maestro Mansolein is gefokt in de stallen van Stoeterij Mansolein in Frankrijk. Maestro is geboren in 2017 en heeft als vader de Gelderse hengst Henkie.

Zijn moeder stamt af van de hengst Alligator Fontaine.

Maestro is geklasseerd in de klasse L2 en verkocht en blijft in Nederland.

BWR Happiness

Happiness is door Malene aangekocht als tweejarige merrie. Het is een nakomeling van de wereldkampioens Astrix uit een merrie van Krack C x Partout. Drie maal op rij kampioenen en grandprixhengsten.

Happiness is donkerbruin en erg prettig te rijden. Ze is werkwillig en onverstoorbaar.

Happiness is verkocht en blijft in Nederland. Inmiddels is ze Z1 geklasseerd!

BWR Whatnow

BWR Whatnow is een vosruin en geboren in 2003. Zijn stokmaat is 1.72 en hij is succesvol uitgebracht in de Zware tour.

BWR Whatnow is gefokt door de heer Nieborg uit Exloo. Zijn vader is de hengst Sydney (Goodtimes x Alasca) en zijn moeder is de stermerrie Firmonie (Werstosthenes x Komeet)

De moeder van BWR Whatnow is de zus van de moeder van Luxforms Nimbly, Luxforms Popeye en Luxforms Trappel welke uitgebracht worden op wedstrijd door Alex en Diederik van Silfhout.

Whatnow heeft in zijn wedstrijdcarrière verschillende prijzen gewonnen en heeft verschillende keren mogen uitkomen op de Nederlandse Kampioenschappen.

Zowel in de klasse ZZ Zwaar als in de Lichte Tour heeft hij enkel proeven gelopen waarin hij boven de 60% wist te scoren en enkele malen zelfs boven de 65%

Malene heeft ook succesvol in de Grandprix gereden waarna zij besloten heeft om hem te verkopen. Inmiddels is hij internationaal uitgebracht onder zijn huidige amazone en heeft hij zelfs zijn internationale debuut gewonnen. Whatnow verblijft in de VS.

BWR Cheeminee (Caaduuc)

BWR Cheeminee is gefokt door Malene uit een combinatie van Kelly en de hengst Vivaldi.

Malene heeft Cheeminee zelf opgeleid tot en met de klasse Z2. Omdat Cheeminee voor het mooie net te klein gebleven is voor Malene is besloten om hem ergens anders een kans te geven om de subtop te bereiken waar hij alle aanleg voor heeft.

Inmiddels is hij door succesvol uitgebracht in de Lichte Tour en verkocht naar de VS.

BWR Denice

Denice is een grootramige merrie van de hengst Vivaldi x keur sport van Farrington x keur van Ferro. Denice meet 1.80 en is voskleurig.

Denice heeft zelf de predicaten ster IBOP (dr) en PROK.

Door een sluimerende sportblessure wordt Denice ingezet als fokmerrie. Het huidige sportpaard Nowwhat DH is de eerste nakomeling van Denice.

Denice is in Nederland gebleven.

BWR Zoohee

Zoohee is een donkerbruine merrie en geboren in 2004. Zij is 1.71 hoog en wordt zeer succesvol uitgebracht in de klasse Zware Tour

Zoohee is het eerste veulen van de ster sport merrie Kelly (Elcaro x Vasco x Swap) en de keurhengst Gribaldi (Kostolany x Ibikus). Zoohee heeft van het KWPN op driejarige leeftijd het predikaat elite ontvangen.

Nadat zij op de Centrale Keuring van het KWPN in Zuid-Holland (Heerjansdam) voorlopig keur verklaard is, is zij PROK goedgekeurd. Na het afleggen van de IBOP-proef, waarvoor zij ruimschoots geslaagd is, is zij elite verklaard.

Vervolgens is zij opgeleid naar de Zware Tour en heeft ze haar internationale scores behaald. Helaas heeft een hardnekkige blessure roet in het eten gegooid en wordt zij nu ingezet als fokmerrie. Ze is in Nederland gebleven.

BWR Fieke

BWR Fieke is een merrie geboren in 2010 uit de hengst Zhegis Khan (Rouseau) in combinatie met de hengsten Sandreo en Jazz.

Fieke is 1.74 hoog en is in september 2016 aangekocht voor de sport.

Fieke is uitgebracht in de klasse Z2 en winst daar monsterscores te lopen. Ze is verkocht naar Spanje.

BWR As a Modell

As a Modell is aangekocht als veulen. Ze was veulenkampioen van het Duitse stamboek ZfdP.

De afstamming is Modjo x Julio Mariner XX x Ramiro Z en gefokt door dhr. Hopman uit Malden.

Malene heeft haar uitgebracht in het Z1.

Ze is verkocht naar België.

BWR Umaik TL

Umaik is door Malene opgeleid naar het M2 niveau. Hierna is hij verkocht naar België. Hij heeft uiteindelijk in de Lichte Tour gelopen.

De afstamming: Metall x Inspecteur x Volckmar

BWR Lajaun H

BWR Lajaun in geboren in 2016 en een nakomeling van de hengst Hermes uit een merrie van Negro x Wagenaar.

Lajaun is door Malene opgeleid en daarna verkocht en blijft in Nederland. Inmiddels is hij M2 geklasseerd.