BWR Online

De website waar jij jezelf kunt ontwikkelen tot een ambitieuze ruiter die, met plezier én met respect voor het paard, dromen waar kan maken!

  • Wie droomt er nu niet van een fantastische samenwerking met je paard?

  • Wie droomt er nu niet van elke keer een stapje verder komen in de training?

  • Wie droomt er nu niet van een gezond en fit paard?

  • Wie droomt er nu niet van resultaten halen in de ring door samen te werken met je paard?

  • Wie wil er nu niet in de ‘flow’ kunnen rijden waarbij alles vanzelf lijkt te gaan?

De Gedachte achter BWR Online

Nou….. ik kan je vertellen dat ik jaren van een flow gedroomd heb en nu pas het idee heb dat ik slechts in de buurt kom van die flow. Dat ik nu pas mijn zenuwen de baas kan blijven. Soms voel ik me net Charlotte Dujardin en valt het me vies tegen als de jury het daar niet mee eens is. De passie voor de sport maakt dat ik ervoor blijf gaan want naast het africhten van nul tot Grandprix heb in de sport nog veel meer dromen te realiseren!

Naast mijn ‘dromen willen realiseren in de paardensport’ heb ik nog een andere prachtige droom die ik wil realiseren. Ik wil anderen helpen om ook te groeien in de sport en de samenwerking met je paard zo fijn te krijgen dat niemand meer om je heen kan. En laat ik daar nu BWR Online voor hebben opgericht!

De afgelopen jaren heb ik tijdens het geven van mijn lessen en clinics geleerd dat er heel veel ruiters en amazones rond lopen die dolgraag verder willen komen in de sport. Ze blijven hangen omdat ze hun zenuwen niet de baas kunnen. Of ze komen niet verder omdat de paarden op wedstrijd anders reageren en ze de samenwerking kwijt zijn. Meestal ligt dit aan onbewust gedrag bij de ruiter, maar hoe herken je dat gedrag bij jezelf?

Op deze website vind je verschillende trainingsvideo’s, weekend tips, webinars en blogs over dit onderwerp. Deze informatie is gratis te bekijken en te lezen!

“Wie wil zoekt een mogelijkheid, Wie niet wil zoekt een reden.”

“Wees trots op wat je hebt bereikt, al heb je nog duizend dromen zorg dat je af en toe ook heel even stil staat bij hoe ver je bent gekomen! Dan kun je vanuit daar weer verder bouwen aan je droom!

Het gezicht achter BWR Online

Het gezicht achter BWR Online is meervoudig grandprix amazone Malene Nootenboom. Wie is Malene? En wat is haar drijfveer?

Mijn naam is Malene Nootenboom, ik ben geboren in 1976 in het dorp Rhoon en van jongs af aan al actief bezig met paarden. Van huis uit heb ik niks van het paardenvirus meegekregen. Integendeel, paarden stonken en door de allergie van mijn vader moest ik mijzelf in de schuur omkleden, hoe koud het buiten ook was.

Inmiddels heb ik verschillende sportpaarden opgeleid en daardoor ook een continue doorloop van sportpaarden. Ik leid mijn paarden zelf op en mijn doel is om het beste in het paard naar boven te krijgen in samenwerking met het paard.

De afgelopen jaren heb ik twee zeer normale huis-tuin-en-keuken-paarden opgeleid tot het Grandprix niveau en verschillende paarden uitgebracht in de basissport en subtop.

Toen ik begon met lesgeven merkte ik dat er dringend behoefte was aan meer dan alleen instructie. De mensen die mij benaderden zochten iemand die hen ook kon leren omgaan met de spanning die zij hadden, in training of in de wedstrijdsport.

Door mijn achtergrond als HR adviseur en loopbaancoach kon ik een koppeling maken tussen de sport en verschillende coach technieken om mensen te helpen de juiste weg te vinden naar het presteren.

Daarnaast heb ik zelf behoorlijk wat gecompliceerde paarden mogen opleiden en corrigeren en weet ik wat het is om echt bang te zijn voor een paard. Door die wetenschap en ervaring ben ik ook in staat om mensen daar verder in te begeleiden. Ook ben ik niet vreemd van wedstrijdspanning maar gedurende de jaren heb ik ook geleerd om daar op een andere manier naar te kijken.

Naast de paarden ben ik tot oktober 2016 werkzaam geweest als HR adviseur Planning en Organisatie op het gebied van werving, selectie en ontwikkeling. Ik heb een MBO opleiding gevolgd richting Management en vervolgens verschillende korte opleidingen en cursussen gevolgd in de richting van de loopbaanbegeleiding en coaching. Daarnaast heb ik de aanvullende HBO studie Psychologie en Coaching gevolgd. Hierdoor kan ik me nog meer richten op de mentale begeleiding van ruiters en amazones, naast de praktijk instructie te paard.

Uiteraard ben ik in het bezit van mijn ORUN 4 diploma waar ik voor ben geslaagd met een 9 voor het rijden en een 9 voor het lesgeven!

In 2020 heb ik, als extra verdieping voor mezelf, de HBO leergang Sport Horse Manager met goed gevolg afgerond. Deze opleiding is gericht op voeding, trainingsfysiologie, revalidatie en gezondheid van het sportpaard. De opleiding is uitgeschreven door Bartels Instituut in samenwerking met het SMDC Heesch, Anneke Hallenbeek en Carolien Munsters.

Op dit moment heb ik drie paarden in bezit. Alles over deze paarden kun je vinden in het menu onder SPORTPAARDEN.