Loop je in de training of proef tegen een probleem aan? Stuur dan je filmpje in!

Op welke manier kun je veranderingen toepassen in de training of tijdens je proef

  • Leer beter presteren zowel in de training als in de ring!

  • Onderzoek waar jij nog punten laat liggen

  • Ontdek andere kijk op jouw proef of training

  • Iedereen kan meedoen, van recreatief tot aan Grandprix

  • Leer om thuis bewuster te trainen

WAT IS ONLINE VIDEO FEEDBACK?

Online Video Feedback houdt in dat je een filmpje van jouw training of proef naar BWR Online stuurt. Dit filmpje wordt dan bekeken door meervoudig grandprix amazone, trainer en mental coach Malene Nootenboom en voorzien van ingesproken uitleg, tips en trucs om je training of proef de volgende keer beter te kunnen rijden.

Voor een proef is het prettig als de proef gefilmd is vanaf de korte zijde bij C maar vanaf een ander punt is het uiteraard ook mogelijk.

Voor een training maakt de locatie van de camera niet uit, als het beeld maar duidelijk en niet te donker is. Let er wel op dat je een liggend filmpje maakt!

Het filmpje mag maximaal 12 minuten duren!

WAT KUN JE VERWACHTEN?

De proef of training wordt bekeken door de ogen van instructrice, trainer en mental coach Malene Nootenboom, die alle facetten van deze deskundigheid ook mee neemt in haar positieve feedback.

Dit houdt in dat er onder andere gekeken wordt naar lichaamsspanning van de ruiter, de aanspanning van het paard, de houding en zit, de afwerking en focus tijdens de training of proef en de wijze waarop gereden wordt. Net even anders dan door de ogen van de jury of instructeur.

Online Video Feedback is absoluut een must wanneer je met regelmaat teleurgesteld de ring uit komt en zelf niet goed het inzicht krijgt waardoor je punten niet hoger zijn. Stuur dan zeker je proef in!

Online Video Feedback is ook zeker aan te raden als je wel met een goed gevoel de ring uit komt maar wilt ontdekken wat punten zijn die je kunt verbeteren uit een andere ooghoek dan je eigen instructie.

Loop je enkel in de training tegen een probleem aan? Zorg dat je het vast laat leggen op film en je krijgt trainingsadvies met huiswerkopdrachten.

Wat een goede feedback! Daar kan ik echt wat mee! Het is ten eerste al goed om naar jezelf terug te kijken op video maar door de voice-over kun je duidelijk zien wat er gebeurd en waar je dan aan kunt werken. Het is ook interessant om eens iemand anders te laten kijken omdat je dan net een andere blik hebt waar vandaan je weer verder kunt trainen.

HOE WERKT HET?

Via de winkel op deze website kun je jezelf aanmelden voor de Online Video Feedback. Je kunt het filmpje uploaden via YouTube en de link meesturen met je bestelling. Het filmpje mag maximaal 12 minuten duren!

Je ontvangt je filmpje terug via WhatsApp zodat alleen jijzelf het filmpje kunt bekijken en delen.

Het is ook mogelijk om je filmpje te versturen via WhatsApp of een paar korte stukjes film in te sturen. Je kunt dit aangeven bij je bestelling waarna je een bericht ontvangt naar welk nummer je de filmpjes kunt opsturen.

LET ER OP: Wanneer je filmpjes gaat maken om op te sturen, zorg dan dat ze liggen gefilmd zijn!

Een tijdje geleden heb ik mijn filmpje van een M1 proef naar Malene doorgestuurd. Hierbij kreeg ik een hele uitgebreide uitleg met wat ze zag en bij elk onderdeel wel een handige tip. Inmiddels starten wij M2 en denk ik nog regelmatig terug aan het filmpje en hoe ik dit tijdens mijn proef het best kan oplossen. Al met al: ik heb er veel aan gehad en zou dit iedereen aanbevelen!

Het is erg leuk gedaan! En voor mezelf leuk om terug te zien! Ik heb weer handige tips gekregen om mee te nemen in de wedstrijd ring. Alleen moet ik even geduld hebben want mijn paard is met zwangerschapsverlof!

Goed om te weten!

Je filmpjes zijn altijd privé!

Je inzending wordt vertrouwelijk behandeld en zal niet verspreid worden aan derden. Uiteraard kun je het zelf wel delen met anderen!

Aantrekkelijke oplossing wanneer reisafstand te groot is

Wanneer je niet in de buurt woont of niet te beschikking hebt over vervoer voor je paard is dit een eenvoudige oplossing. Training op afstand. Lukt het na de feedback niet om het probleem op te lossen? Dan kun je altijd contact opnemen om de tips met Malene nog een keer door spreken en eventueel een plan van aanpak maken!

Geschikt voor elk niveau;

Online Video Feedback is bedoeld voor iedere ruiter of amazone die zichzelf wil ontwikkelen! Het maakt niet uit of je nu thuis recreatief traint, of je voor de eerste keer in de klasse B gaat starten of dat je subtop rijdt. Wel is het van belang dat je goed gemotiveerd bent om goed aan de slag te gaan met de tips.