Nootenboom gaat Grandprix rijden – De Schakel

POORTUGAAL – Het rijden van dressuurwedstrijden is mooi. Helemaal als je doorgroeit naar de wedstrijden in de Grand Prix reeks. De eredivisie van de hippische dressuursport. Voor Malene Nootenboom uit Poortugaal gaat komend seizoen een lang gekoesterde wens in vervulling. Een monoloog.

Door Michael de Vogel

,,Dressuur is voor mij echt een teamsport. Een samenspel met je paard. Ik vind het dan ook fantastisch dat ik met hele kleine hulpen mijn paard grote en moeilijke oefeningen kan laten doen. De power die je dan onder je voelt bewegen en met de sierlijkheid en gratie van het paard maken het voor mij echt af. Ik heb mijn paarden allemaal zelf opgeleid en heb daar ontzettend veel van geleerd. Uiteraard heb ik in die africhting – de opleiding van een paard tot sportpaard – ook wel fouten gemaakt, maar door goede begeleiding te zoeken sta ik nu bijna op de bovenste trede van de sport. De opleiding van een paard doe je op maat eigenlijk. Wat het beste bij het paard past.”

Lees het complete interview in De Schakel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.