Online mental coaching voor iedere ruiter en amazone!

Waarom online coaching en wat zul je leren?

  • Loop je vast op wedstrijd door spanning?

  • Behaal je geen goede resultaten meer op wedstrijd?

  • Vraag je jezelf af waarom je eigenlijk nog wedstrijden rijdt?

  • Ontwikkel je angst voor je paard?

  • Loop je vast in de training en heb je daar last van?

  • Wil je directe begeleiding die aangepast is op jouw eigen obstakels?

  • Wil je 1 op 1 begeleiding?

WAT IS ONLINE MENTAL COACHING? 


Tijdens de online coaching voer je vanachter je eigen computer een coachgesprek met meervoudig Grandprix amazone, trainer en coach Malene Nootenboom.

Je kunt je aanmelden via de winkel waarna er contact met je opgenomen wordt om een afspraak te maken voor jouw online coachingssessie.

Wanneer je je gegevens invult kun je bij -bestelnotities- aangeven wat de obstakels zijn waar je tegenaan loopt.
Tijdens het coachgesprek worden je obstakels besproken en krijg je een aantal tips om hieraan verder te werken.

Wanneer je een vervolgafspraak wilt plannen kan dit direct ingepland worden.

Enkele weken geleden heb ik Malene gevraagd voor een mental coaching sessie. Ik zag dit voorbij komen op haar website en dacht dat ik daar nog wel eens wat aan kon hebben.

Ik ben namelijk zo’n ruiter die alles goed kan analyseren en beredeneren. Maar toch lukte het mij niet om er achter te komen, waarom ik tijdens de proeven stop met rijden.

Dus ik in gesprek met Malene. Nou, dat was een flink gesprek. Maar wel heel goed. Ik heb hier echt wat aan gehad. Ik ben door dit gesprek bewust geworden van het feit dat ik erg bescheiden ben en blijf. Waarom geloof ik niet wat anderen tegen mij zeggen, dat ik fijn kan rijden? Ik mis dus een stukje attitude en juist dat stukje attitude of arrogantie (hoe je het noemen wilt) mis ik in de ring. Natuurlijk kwamen er gelijk een paar opdrachten uit gerold. Je kent Malene. En dat was zeker uit mijn comfortzone, maar het heeft mij geholpen te bevestigen, wat ik zelf voor ogen heb om te bereiken met mijn paard. Ik DOE dat al!

Inmiddels heb ik een mantra gecreëerd, die ik regelmatig in mijn hoofd afspeel. Zowel in voorbereiding als op de wedstrijddag zelf: “ik kan fijn rijden met mijn dame en dat ga ik laten zien in de ring!” En vooraf aan iedere wedstrijd vertel ik iedereen dat ik op wedstrijd ga om te laten zien dat ik fijn kan rijden. Daarnaast schrijf ik na elke training op waar ik trots op ben.

Malene heeft door diverse vragen te stellen en door te vragen, mij aan het denken gezet. Dit gesprek heeft er toe geleid dat ik echt wat meer trots ben geworden op wat ik doe en kan met mijn dame.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Een gesprek waarin je de tijd krijgt om je verhaal te doen en uit te leggen waar je tegenaan loopt.

Vervolgens worden er vragen gesteld die je kunt beantwoorden om probleemoplossend te werk te gaan.

Je leert om geschetste situaties anders te gaan bekijken en benaderen (omdenken)

Daarna ga je volgens de methode van ‘Generation Why’ op zoek naar het waarom, het hoe en het wat in jouw veranderproces!

Let op!! Het is totaal niet van belang wat voor soort paard je hebt of op welk niveau je rijdt! De Online coaching is voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen in, om, op of naast het paard!

Afgelopen weekend is Malene bij mij langs geweest voor een Mental Coaching sessie omdat ik sinds een tijdje veel last heb van wedstrijdspanning. Na een kort gesprekje over waar ik tegenaanloop kwam Malene met een aantal nuttige tips. Ik vind het super fijn dat ze kan spreken vanuit haar eigen ervaring, het is toch altijd wel prettig als je het idee hebt dat iemand je snapt!

Ik heb tips gekregen over hoe ik beter om kan leren gaan met mijn spanning op wedstrijd, maar thuis kan ik hier ook al aan werken. Ik ben er uiteraard meteen mee aan de slag gegaan en heb er veel zin in om alles toe te gaan passen tijdens wedstrijden. De belangrijkste leidraad was voor mij dat ik voor mezelf rijd (met mijn eigen plan en uit mijn eigen ‘boek’) en dat ik er niet teveel over na moet denken wat anderen van me denken… Ik ga het proberen!

HOE WERKT HET?

Via onze Online Winkel kun je een sessie met meervoudig grandprix amazone, trainer en coach Malene Nootenboom aanschaffen.

Geef bij de EXTRA INFORMATIE in het kort aan waar je over wilt spreken.

Malene neemt zo snel mogelijk contact met je op om af te spreken voor een coachsessie.

Voor de Online sessie krijg je een link toegestuurd van zoom.com. Alle gegevens worden je met de afspraakbevestiging toegestuurd.

Een gesprek duurt ongeveer 60-90 minuten!