Instructie

Individuele begeleiding van ruiter en paard

  • Beter leren samenwerken met je paard

  • Kennis en vaardigheden ontwikkelen van je ruitergevoel

  • Kennis krijgen van trainingsleer en trainingschema’s om je paard te verbeteren

  • Vanuit bewustwording naar de wedstrijden toewerken

  • Meer plezier houden in je training door te werken met tussendoelen

Instructie

Via Bewust Wedstrijd Rijden kunt u individuele instructie volgen. Deze instructie wordt gegeven op uw eigen locatie of op het terrein van Hoeve Michels in Numansdorp. Dit is ook mogelijk op Pensionstal de Cavelier in Strijen Sas.

Malene maakt gebruikt van een CEECOACH instructie-set waardoor zij via een microfoon (zender) de les geeft en u een ontvanger draagt met een oortje. Op deze manier kunt u zich beter concentreren en heeft u minder afleiding van de omgeving.

Tijdens deze lessen leer je om je paard te trainen op een manier die zowel voor paard als ruiter/amazone begrijpelijk en uitvoerbaar is. Vanzelfsprekend is dit voor geen enkele combinatie hetzelfde. Elke combinatie is uniek. De lesopbouw wordt daarom volledig afgestemd op het leervermogen van zowel paard als ruiter/amazone.

Afhankelijk van het trainingsniveau zal er via de lessen toegewerkt worden naar een plezierige voorbereiding op de wedstrijden. Deze training zal stap voor stap worden opgebouwd.

In de training ligt de nadruk op het gezonde en fijn gaande paard, wat reageert op lichte hulpen en zich ontspant onder de goed zittende en meebewegende ruiter/amazone. Wanneer dit in de training goed is, zal de combinatie op de wedstrijd ook beter kunnen leren presteren.

De ruiter/amazone kan zich dan gaan richten op het correct rijden van de proeven zonder zich druk te hoeven maken of het paard wel actief meewerkt.

Malene geeft les van B tot en met Grandprix niveau.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Individuele aandacht voor ruiter en paard! Gedurende de training worden doelen gesteld, tussendoelen gemaakt en wordt er nagedacht en toegewerkt naar de wedstrijden!

Lessen bestaan voornamelijk uit het verbeteren van de basis, van zowel ruiter als paard. Zonder correcte basishouding is het moeilijk om een paard correct te trainen. De basis bij het paard wordt ingegeven door het Scala der Ausbildung waarbij alle onderdelen door elkaar verweven worden wanneer de combinatie daar aan toe is.

Vanuit een goede basis wordt er doorgewerkt naar de prestatie in de wedstrijdring waarbij ook het mentale aspect aan bod komt.

Leren presteren met plezier voor ruiter en paard is hier het uitgangspunt!

Goed om te weten!

Je kunt wekelijks of om-de-week privéles nemen!

Op deze manier is de vooruitgang gewaarborgd! Je kunt kleine stappen zetten en vanuit rust en ontspanning aan de slag met je huiswerk!

Afzeggen 24 uur voor de les!

Wanneer je verhinderd bent dien je de les 24 uur van tevoren af te zeggen. Op die manier is er nog mogelijkheid om te schuiven in de planning. Zeg je niet tijdig af? Dan zal de les doorberekend worden of verzet naar een later moment diezelfde week.

Geschikt voor elk niveau;

Instructie volgen bij Malene Nootenboom is niet alleen voor de dressuurruiters onder ons. Het maakt niet uit of je nu voor de eerste keer in de klasse B gaat starten, crossen wil gaan rijden, of dat je subtop rijdt. Wel is het van belang dat je goed gemotiveerd bent om de training te volgen en wekelijks bereid bent om daar tijd voor vrij te maken.

Er is momenteel een wachtlijst!

Er is erg veel vraag naar instructie van Malene. Voor de routes is er een flinke wachtlijst! Wil je toch graag lessen? Neem dan contact op! Alleen op de locatie in Numansdorp is nog beperkt plek om aan te sluiten!